Onze materialen
Alle materialen die we binnen STYLED2 gebruiken worden met liefde en zorg uitgezocht. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze materialen omdat in combinatie met onze ontwerpen dit direct een invloed heeft op de kwaliteit die wij willen leveren voor ons eind product. De kwaliteits producten die wij aanbieden aan onze klanten!

Binnen STYLED2 zijn we altijd opzoek naar unieke stoffen en materialen voor onze producten, alleen de beste en mooiste stoffen zijn goed genoeg! We hebben een breed assortiment en collecties met vele prints en (basis)stoffen zodat er voor iedereen passende producten zijn. Door onze kwaliteits materialen te combineren met onze eigen ontworpen producten en ieder detail aandacht verdiend kunnen wij een fantastische collectie aanbieden. 

Wij gebruiken alleen Gecertificeerde stoffen met Oeko-tex100 of GOTS certificering. Wij werken zoveel mogelijk met materialen die comfortabel en veilig zijn voor een baby of kind. Binnen STYLED2 houden we graag in de gaten welke materialen er nieuw op de markt komen. Zien we een type materiaal dat ons aanspreekt? Dan wordt er een sample besteld en gaan we deze materialen testen. Materialen worden getest op functionaliteit, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, comfort, passend voor onze producten en uiteraard of het mooi is. Ook onze leveranciers gaan steeds meer werken met duurzame en vriendelijke producten en daar worden wij blij van! Diverse leveranciers zijn begonnen met o.a. baboe stoffen ook wel organic stoffen genoemd. 

Oeko-tex100 certificering
De stoffen die STYLED2 verwerkt hebben minimaal een Oeko-tex100 certificering, een Oeko-tex100 certificering is een test- en certificeringssysteem voor textiel. Deze standaard richt zich voornamelijk op de beperking van gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.  De richtlijnen en certificering is vooral gericht op de gezondheidsaspecten van het textiel(product) maar heeft indirect ook raakvlakken met de ecologische duurzaamheid. 

Onze producten hebben géén eind certificering met Oeko-tex100, de producten zijn vervaardigd uit Oeko-tex100 stoffen. Bij alle producten zal vermeld staan als wij Oeko-tex100 gecertificeerde stoffen verwerkt hebben in ons eind product.

GOTS certificering
Gots certificering staat voor Global Organic Textile Standard dit is een internationale standaard van biologische kleding en textiel. Deze certificering gaat uit van 100% biologische grondstoffen voor textiel, textiel moet voor dit keurmerk minstens uit 70% biologische vezels bestaan. Binnen GOTS certificering is niet alleen het textiel zelf belangrijk maar ook de hele keten er omheen. Belangrijk zijn de aspecten van het oogsten van de grondstoffen tot maatschappelijk verantwoorde productie tot etikettering, verpakking en distributie. Deze GOTS certificering voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij fabrieken. De GOTS certificering verreist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking van de stof. Hierin wordt meegenomen o.a. minimumloon, verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. (bron: Alles duurzaam)

Onze producten hebben géén GOTS certificering maar worden vervaardigd uit GOTS gecertificeerde stoffen, bij alle producten zal vermeld staan als we GOTS gecertificeerde stoffen verwerkt hebben in ons eind product. 

Hydrofielstoffen
Onze hydrofiel stoffen zijn van 100% Katoen, dit zorgt er voor dat het comfortabel zacht is en veel vocht op kan nemen. Dit is extra fijn voor bijvoorbeeld na het badderen. Binnen STYLED2 vind je diverse producten van hydrofielstoffen, o.a. XL hydrofieldoeken, M hydrofieldoeken, S hydrofieldoeken (voor de aller kleinste onder ons), hydrofielomslagdoeken, hydrofielwashandjes, voedingsdoeken ect. 

Samenstelling: 100% CO
 


Bamboe badstof
Onze bamboe badstof is heel zacht en fijn in gebruik. Deze comfortabele omslagdoek hebben we speciaal voor de prematuur/ dysmatuur geboren baby's in kleine maten en voor de baby's met standaard maten. De stof is heel zacht en goed absorberend. 

Samenstelling: 90% BA en 10% PE


Stretch Jersey Oeko-Tex 100 & GOTS
We maken gebruik van 2 soorten Jersey een Oeko-tex100 en GOTS gecertificeerde. De kwaliteit van beide stoffen is hetzelfde. De jersey stoffen zijn van minimaal 95% katoen aangevuld met Elastan of spandex deze geven de elasticiteit aan de stoffen, hierdoor hebben de producten een fijne draagcomfort. 

Samenstelling Oeko-tex 100 Jersey: 95% CO en 5% EA
Samenstelling GOTS Jersey: 96% CO en 4% SP


Organic Cotton Fleece
Organic Cotton Fleece is een hele fijne warme stof, van deze stof hebben we heerlijke omslagdoeken voor de aller kleinste onder ons. Deze fleece is niet zoals de polyester fleece die we kennen uit de diverse winkels (wat statisch wordt en snel minder mooi wordt) deze fleece wordt niet statisch en blijft met gebruik mooi van kwaliteit. 
 
Samenstelling: 100% OCO

 

© 2020 - 2024 Styled2 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel