Wasvoorschriften

In het kort:

- Eerste keer wassen voor gebruik
- Binnenste buiten wassen/ of waszak gebruiken
- Kleding sorteren, voorkeur voor de spullen van de baby apart te wassen
- Lichte was gescheide van donkere was
- Hardnekkige vlekken voorbehandelen
- Wassen op lage temperatuur 30/40graden
- Wasmiddel gebruiken wat dermatologisch getest is
- Gebruik geen wasverzachter
- Voorkeur om de baby producten aan de lucht te drogen en geen wasdroger te gebruiken
- Geen waslabels in en aan onze producten ivm de gevoeligheid 

Was babykleertjes voor gebruik
Vanwege de hygiëne raden wij aan om alle baby kleertjes vóór het eerste gebruik te wassen. Zeker voor de allerkleinste is dit belangrijk omdat zij een gevoelige huid hebben die snel geïrriteerd kan raken.

Was babykleertjes binnenste buiten
Aangezien er niet alleen veel aandacht is besteed aan hoe de producten eruitzien maar ook aan het draagcomfort van de aller kleinste is het verstandig de producten binnenste buiten te wassen. Babykleertjes kunnen ook in een speciale waszak worden gewassen. Op deze manier blijven de producten optimaal van kwaliteit na het wassen in de wasmachine.

Sorteer kleding
Sommige ouders wassen de babykleertjes samen met hun eigen kleding. Dit is echter niet aan te raden omdat vuil van onze kleding terecht kan komen opdat van de baby, hierdoor wordt de kans op allergieën vergroot. Houdt lichte was gescheiden van bonte. Houdt donkere bonte was gescheiden van licht bonte. Is de was erg vervuild was het dan apart van minder vervuilde. Heeft een product zowel donker als lichte kleuren gebruik dan een speciaal antidoorloopdoekje. Deze doekjes zorgen ervoor dat de kleuren beschermd blijven en niet doorlopen.

Hardnekkige vlekken
Bij sterk vervuilde babykleertjes is het verstandig om de vlekken eerst voor te behandelen alvorens deze in de wasmachine worden gestopt. Maak de kleding nat en doe wat wasmiddel op de vlek en wrijf deze dan voorzichtig in. Gebruik hiervoor geen (grove) borstel, dan is er kans dat de vezels kapot gemaakt worden.

Was op lage temperatuur
Was alle producten op lage temperatuur, 30 (Voorkeur) a 40 graden.

Wasmiddel en was verzachter
Gebruik een wasmiddel wat dermatologisch is getest (neutraal en hypoallergeen), zonder enzymen, noch bleekmiddel en kleurstoffen maar wat toch hardnekkige vlekken zoals olie, babyvoeding, zweet en uitwerpselen met gemak uit babykleding wassen. Te veel wasmiddel kan zorgen voor vale producten, gebruik daarom niet te veel wasmiddel. Gebruik geen was verzachter of droogtrommel doekjes, deze producten kunnen allergische reacties uitlokken en zijn meestal niet PH-neutraal.

Drogen
Wij raden aan om de producten aan de lucht te laten drogen in plaats van de wasdroger hiervoor te gebruiken. De wasdroger kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de materialen versneld afneemt.

Gevoeligheid
Doordat prematuur en dysmatuur geboren baby's een zeer gevoelige huid hebben, plaatsen wij geen waslabels aan onze producten en niet aan de binnen zijde van onze kleding. De wasvoorschriften zijn altijd terug te vinden op onze website en ook worden de wasvoorschriften bijgevoegd na aankoop. 
 

© 2020 - 2024 Styled2 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel